Gå til indhold
Mere sikker anvendelse med ny færdigblandet industriglykol

Pressemeddelelse -

Mere sikker anvendelse med ny færdigblandet industriglykol

RENOLIN MPG 5 mix 30 er en ny færdigblandet industriglykol, der er særligt fremstillet til køling af spindler i CNC-maskiner. Da den er optimeret til opgaven og helt uden farlige stoffer, er den et nyt sikkert alternativ for såvel maskinoperatører som maskinelt udstyr.

Grundstenene i den nye RENOLIN MPG 5 mix 30 er baseret på afprøvet Fuchs-teknologi kombineret med afioniseret vand.
– At tilføje transportvolumen til vand kan måske virke unødvendigt, siger Thomas Berthou, salgsingeniør på industrisiden. Men i dette tilfælde må jeg sige, at fordelene virkelig kan opveje eventuelle ulemper.

Garanteret optimeret blanding
Selvom RENOLIN MPG 5 mix 30 er særligt fremstillet til køling af spindler i CNC-maskiner, anbefales den også til alle cirkulationssystemer, der skal transportere varme til opvarmnings-, køle- eller frostbeskyttelsesformål.

En stor fordel ved dette færdigblandede produkt (udover at det er klar til anvendelse) er, at det er optimeret til at give en lang levetid med udmærket rustbeskyttelse og ekstremt gode køleegenskaber, uden at operatørerne skal lave blandingen selv. Samtidig med at du minimerer operatørernes eksponering for farlige væsker, reducerer du også risici i form af både fejlblandinger og urenheder i det almindelige postevand.

Vandkvaliteten er vigtig. Det, at den nye blanding er baseret på afioniseret vand, bidrager til reduceret korrosion og en bedre levetid. Ligeledes styrker den optimerede koncentration rustbeskyttelsen, og giver samtidig en bedre køleeffekt.

– Når du slipper for at tænke på vand- og glykoltype, mængder og lignende, bliver arbejdet meget nemmere for operatørerne. To risici ved at blande selv er jo ellers, at en for lav koncentration forårsager korrosion, mens en for høj koncentration forringer køleegenskaberne, siger Thomas Berthou. Ønsker du alligevel at fortynde blandingen yderligere, kan du jo altid tilsætte mere afioniseret vand, som er uden de mineraler og metaller, der altid følger med postevand.

Uden farlige stoffer – stor fordel ved krav om lav toksicitet
En anden stor fordel er, at RENOLIN MPG 5 mix 30 bygger på MPG og ikke indeholder nogle farlige stoffer.

Der findes to glykoltyper, MEG (monoetylenglykol) og MPG (monopropylenglykol), der bygger på forskelligt indhold og forskellige egenskaber. MPG-produkterne klassificeres ikke som farlige produkter (til forskel fra MEG-produkterne). Fraværet af farlige stoffer gør den også særligt egnet til anvendelser, der kræver en lav toksicitet så som levnedsmiddelproduktion.

– Det er et stort plus, at du både nemt og sikkert kan sikre den rette koncentration i alle maskiner uafhængigt af operatøren. Du kan godt få en lignende effekt, men dette er et betydeligt mere behageligt produkt at anvende, siger Thomas Berthou. Mere sikkert uden farligt indhold.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


FUCHS LUBRICANTS DENMARK ApS er en del af en global koncern med tyske rødder. Vi udvikler, producerer og distribuerer en bred vifte af smøremidler og special produkter.

I tæt samarbejde med vores kunder, udvikler vi innovative og skræddersyede smøremiddelløsninger til alle typer af industri som eksempelvis bilindustrien, bygge- & entreprenør virksomhed, energi- og transportsektoren, fødevare- og fremstillingsindustrien, land- & skovbrug, stål-, metal- og cementindustrien etc. etc.

Kontakt

Niels Højer

Niels Højer

Pressekontakt Managing Director FUCHS Denmark +45 29100400

Moving your world

FUCHS LUBRICANTS DENMARK ApS er en del af en global koncern med tyske rødder, der udvikler, producerer og distribuerer en bred vifte af smøremidler og relaterede specialiteter.
I tæt samarbejde med vores kunder udvikler vi innovative og skræddersyede smøremiddelløsninger til alle typer af industrier såsom bilindustrien, fremstillingsindustrien, byggeri & entreprenør, energi- og transportsektoren, fødevareindustrien, skovbrug, stål-, metal- og cementindustrien og meget mere.
FUCHS er verdens største uafhængige leverandør af innovative smøremiddelløsninger til stort set alle industrier og applikationer. Vi er 6.000 medarbejdere i over 50 lande, som alle deler det samme mål: at holde verden i gang med både bæredygtighed og effektivitet i fokus.

FUCHS LUBRICANTS
Tuborg Boulevard 12, 3
2900 Hellerup
Danmark