Gå til indhold
FUCHS PLANTO MOT SAE 10W-40 – en ny miljøtilpasset motorolie til tunge dieselmotorer i følsomme miljøer

Pressemeddelelse -

FUCHS PLANTO MOT SAE 10W-40 – en ny miljøtilpasset motorolie til tunge dieselmotorer i følsomme miljøer

At tale om miljøprofilerede produkter og tunge dieselmotorer i samme sætning virker unægtelig stadig ret usædvanligt. Det er egentlig lidt synd, når der findes topmoderne miljøtilpassede alternativer med en mindst lige så god ydeevne som andre moderne motorolier, der er udviklet til nye generationers motorer.

PLANTO MOT SAE 10W-40 er en højtydende motorolie med lavt askeindhold til dieselmotorer i tunge køretøjer. Det er den seneste nyhed i vores PLANTO-serie, hvor alle produkterne er baseret på syntetiske estere eller vegetabilske olier, som nedbrydes biologisk. PLANTO MOT SAE 10W-40 er særligt udviklet til maskiner inden for landbrug, skovdrift og entreprise – især til drift i følsomme miljøer og i nærheden af vand.

– Det er vigtigt for os at skabe gode miljøalternativer, også indenfor segmentet tunge maskiner, siger Kenny Åhlfeldt, som er applikationsingeniør i Automotive. Det er jo relativt let at lave et nedbrydeligt produkt, men til gengæld sværere at fremstille et med en rigtig god ydeevne. Jeg kan stolt sige, at PLANTO MOT SAE 10W-40, som er baseret på delvist fornyelige råvarer, opnår den tekniske ydeevne, som tunge køretøjer i den grad kræver. Især sammenlignet med konventionelle smøreolier, der er baseret på mineralolie.

De første med en officiel OEM-godkendelse ifølge DEUTZ
Den høje ydeevne har gjort PLANTO MOT SAE 10W-40 til verdens første biologisk nedbrydelige motorolie med officiel OEM-godkendelse ifølge DEUTZ DQC IV-18 LA. Den klarer naturligvis alle de nødvendige test af elastomerkompatibilitet, der kræves af API og ACEA. Det anbefalede anvendelsesområde er ligeledes bredt. Olien kan anvendes til de nyeste specifikationer og kører på vældig mange forskellige fabrikater. Det er godt, eftersom det således er muligt at reducere behovet for forskellige motorolier i flåden af køretøjer.

– Selvom PLANTO MOT SAE 10W-40 først og fremmest er fremstillet til tunge maskiner i følsomme miljøer, så passer den fint til andre, fx inden for transportsektoren. Bevidstheden om bæredygtighed har stigende betydning i segmentet for tunge køretøjer, og at tænke bæredygtigt er i dag en konkurrencefordel, siger Kenny Åhlfeldt. Mange virksomheder med tunge køretøjer kan nemt styrke sin miljøprofil ved at skifte til den nye generations smøreolie. Det er nemmere, når miljøbevidsthed kan gå hånd i hånd med en komplet ydeevne.

Til maksimal effekt og belastning
Motorolier med lavt askeindhold med Deutz-godkendelse er beregnet til motorer med maksimal effekt og maksimal termisk belastning, såsom stålstempelmotorer og motorer med høje krav til stempelrenhed og forlængede serviceintervaller mellem olieskift. Det lave askeindhold beskytter desuden partikelfilter, katalysatorer og andet, som bidrager til at administrere udslip i moderne køretøjer.

Vær opmærksom på!
PLANTO MOT SAE 10W-40 er kompatibel og kan blandes med andre motorolier. Trods det anbefaler vi, at du tømmer den gamle olie inden olieskift. Ellers går fordele såsom miljøaspektet tabt. Vær ligeledes opmærksom på, at selvom indholdet og produktionen af PLANTO MOT SAE 10W-40 bygger på bæredygtighed, skal restprodukterne efter anvendelse håndteres som farligt affald, da de indeholder forbrændingsrester fra motoren.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


FUCHS LUBRICANTS DENMARK ApS er en del af en global koncern med tyske rødder. Vi udvikler, producerer og distribuerer en bred vifte af smøremidler og special produkter.

I tæt samarbejde med vores kunder, udvikler vi innovative og skræddersyede smøremiddelløsninger til alle typer af industri som eksempelvis bilindustrien, bygge- & entreprenør virksomhed, energi- og transportsektoren, fødevare- og fremstillingsindustrien, land- & skovbrug, stål-, metal- og cementindustrien etc. etc.

Kontakt

Niels Højer

Niels Højer

Pressekontakt Managing Director FUCHS Denmark +45 29100400

Relateret materiale

Moving your world

FUCHS LUBRICANTS DENMARK ApS er en del af en global koncern med tyske rødder, der udvikler, producerer og distribuerer en bred vifte af smøremidler og relaterede specialiteter.
I tæt samarbejde med vores kunder udvikler vi innovative og skræddersyede smøremiddelløsninger til alle typer af industrier såsom bilindustrien, fremstillingsindustrien, byggeri & entreprenør, energi- og transportsektoren, fødevareindustrien, skovbrug, stål-, metal- og cementindustrien og meget mere.
FUCHS er verdens største uafhængige leverandør af innovative smøremiddelløsninger til stort set alle industrier og applikationer. Vi er 6.000 medarbejdere i over 50 lande, som alle deler det samme mål: at holde verden i gang med både bæredygtighed og effektivitet i fokus.

FUCHS LUBRICANTS
Strandvejen 125
2900 Hellerup
Danmark